Fites i indicadors
Fita 12.2
Per a 2030, assolir la gestió sostenible i l’ús eficient dels recursos naturals.
Indicador 12.2.3
Proporció de dispositius sanitaris en edificis municipals amb mecanismes d’estalvi en consum d’aigua
Fita 12.3
Per a 2030, reduir a la meitat el malbaratament d’aliments per càpita mundial en la venda al detall i el consum, així com les pèrdues d’aliments a les cadenes de producció i distribució, incloses les pèrdues postcollita.
Indicador 12.3.1
Fita 12.4
Per a 2020, aconseguir la gestió ecològicament racional dels productes químics i de tots els residus al llarg del seu cicle de vida, de conformitat amb els marcs internacionals convinguts, i reduir-ne de manera significativa l’alliberament a l’atmosfera, a l’aigua i al sòl a fi de minimitzar-ne els efectes adversos sobre la salut humana i el medi ambient.
Indicador 12.4.1
Indicador 12.4.2
Fita 12.5
Per a 2030, disminuir de manera substancial la generació de residus mitjançant polítiques de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització.
Indicador 12.5.2
Reptes pendents
Fita 12.6
Encoratjar les empreses, en especial les grans empreses i les empreses transnacionals, a adoptar pràctiques sostenibles i a incorporar informació sobre la sostenibilitat en el seu cicle de presentació d’informes.
Fita 12.7
Promoure pràctiques de contractació pública que siguin sostenibles, de conformitat amb les polítiques i prioritats locals.
Fita 12.8
Per a 2030, assegurar que les persones de tot el món tinguin informació i conscienciació pertinents per al desenvolupament i els estils de vida sostenibles, en harmonia amb la natura.
Fita 12.a
Ajudar els països en desenvolupament a enfortir la seva capacitat científica i tecnològica a fi d’avançar cap a modalitats de consum i producció més sostenibles.
Indicador 12.a.1
Fita 12.b
Elaborar i aplicar instruments que permetin vigilar els efectes en el desenvolupament sostenible a fi d’aconseguir un turisme sostenible que creï llocs de treball i promogui la cultura i els productes locals.